Venneliste

Vi holder løbende ferniseringer, events og boglanceringer på vores projekter, hvis du vil modtage invitationer til de næste arrangementer, kan du skrive dig op på vores venneliste herunder:

3.12.20

PRAKTIKANT(ER) SØGES TIL KUNST- OG KULTURBUREAU I VINTER/FORÅR 2021

På Creator Projects skaber vi nytænkende kunstprojekter i Danmark og udlandet. Vi arbejder internationalt med kunst som en ressource gennem tætte samarbejder med kunstnere, offentlige instanser, institutioner, virksomheder og private aktører. Vi kan tilbyde et 3-6 måneders praktikophold, hvor du vil få en grundig forståelse af arbejdet med samtidskunst i den danske og internationale kunstbranche samt praktisk erfaring med alle led af kunst- og kulturprojekter, lige fra indledende kuratorisk idé til afvikling. 

SOM PRAKTIKANT PÅ CREATOR PROJECTS

kommer dine arbejdsopgaver bl.a. til at omfatte projektassistance i forbindelse med udsmykningsopgaver og udstillingsproduktion. Herunder research, udvikling, koordinering og afvikling af projekter, formidling, presse og kommunikation, udarbejdelse af fondsansøgninger og ad hoc opgaver. Det er en fordel at have erfaring med opsætning af præsentationer i bl.a. Keynote og Adobe. 

Den ideelle kandidat har indblik, forståelse og interesse for formidling af kunst på sociale medier. 

INTERESSERET?

Eftersom vi er en mindre virksomhed, kan vi garantere, at du får indblik i alle grene af Creator Projects’ arbejde, men retningen på praktikperioden aftaler vi sammen alt efter dine interesser og kompetencer. Vi forestiller os, at du kan arbejde 20-30 timer om ugen, men med mulighed for nedsat tid i perioder med undervisning eller opgaveskrivning. 

Hvis Creator Projects lyder som noget for dig, så send en kort ansøgning og CV til silke@creatorprojects.com. Ansøgningsdeadline d. 18. januar kl.12:00. Der er samtaler snarest efter og opstart i februar 2021. 

 

02.12.20

NYT STEDSPECIFIKT KUNSTVÆRK TIL FREDERIKSBJERG SKOLE I AARHUS

ANDREAS SCHULENBURG

Foto: Henning Larsen Arkitekter, Frederiksbjerg skole

Den danske kunstner Andreas Schulenburg vil skabe det nye stedspecifikke kunstværk “Krusedulle på papir” til det store indendørs fællesområde på Frederiksbjerg Skole i Aarhus. Med humor og et helt utroligt håndelag, skaber Schulenburg de mest poetiske og finurlige kunstværker i filt. Fælles for hans værker er, at de skaber nysgerrighed og giver nye, sjove og rumlige oplevelser, som vil blive et naturlig samtaleemne blandt de mange elever og besøgende på skolen. Det nye værk skal, med inspiration i elevernes daglige idéudvikling og tankestrømme, udføres i filt og associere et A4 ark i tidoblet skala med en påsyet krusedulle. En blyant i flamingo, beklædt med farvet uldfilt, vil i 3D format synes at svæve ud fra værket som en blyant i bevægelse.

Værket realiseres af Frederiksbjerg skole i samarbejde med Creator Projects og med støtte fra Statens Kunstfond.

05.06.20

Daniel Buren 19. maj-29. august 2021.

 

Photo-souvenir: Les Deux Plateaux, sculpture permanente in situ, cour d’honneur du Palais Royal, Paris, 1985-1986. Détail. © DB-ADAGP Paris.

DANIEL BUREN

Den verdenskendte franske kunstner Daniel Buren (f. 1938) vil overtage EMMA museet i Finlands udstillingsrum i sommeren 2021. Buren, som er kendt for sin radikale “in situ” praksis vil skabe en række helt nye værker til EMMA. Værkerne bygger videre på museets horisontale og åbne arkitektur. Sideløbende med udstillingen vil Buren også indtage det offentlige rum med interventioner og events. Buren anses som en af verdens vigtigste nulevende kunstnere med en karriere, der strækker sig over mere end 50 år og mere end 3.000 stedsspecifikke udstillinger rundt om i verden.

Udstillingen kurateres i samarbejde med Creator Projects.

 

04.05.20

WILLIAM SOYA I KØBENHAVNS LUFTHAVN

Visualisering: Københavns Lufthavn

WILLIAM SOYA

I over 30 år hang danske William Soyas (1927-1992) loftskulptur på Kolding Bibliotek, men da biblioteket flyttede, endte værket på et depot. Soya beskæftigede sig som 60’er pioner med rumlige, geometriske, abstrakte former og forsøgte at rykke ved det traditionelle skel mellem maleri og skulptur. Dette viser sig i Soyas værk fra Kolding – en rumlig og farverig loftsskulptur som med generøs støtte fra Statens Kunstfond får en ny placering i Københavns Lufthavns nye Finger E. Rejsende vil nu få mulighed for at se Soyas værk og interagere med et stykke dansk kunsthistorie. Den nye placering i Københavns Lufthavn vil understrege Soyas betydning og eftermæle i dansk og international billedkunst.

Kunst i lufthavnen skal medvirke til at skabe overraskelser, rolige åndehuller og give en oplevelse af sense of place – at man er i Danmark. Soyas værk vil give rejsende fra alle verdensdele mulighed for at møde anerkendt dansk kunst. Så vi synes, at vi er ret heldige, at vi får det her værk foræret,” siger Henrik Vahlun, projektchef ved Københavns Lufthavn.

06.03.20

PIPILOTTI RIST UDSMYKKER DMJX

Pipilotti Rist: Sparkling Pond, Bold-Coloured Groove & Tender Fire (Please walk in and let the colours caress you), 2018. Permanent værk i Central Park, Sydney. Copyright: The artist, courtesy the artist, Hauser & Wirth and Luhring Augustine. Foto: Mark Pokorny.

PIPILOTTI RIST

Vi er stolte af at kunne præsentere den schweiziske kunstner Pipilotti Rist (f. 1962) til udsmykningen af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) nye campus på Katrinebjergvej i Aarhus N. Udsmykningen skal bestå af en række videoprojektioner, der bevæger sig rundt i bygningens arkitektur og skaber flydende, farverige levende billeder på vægge, gulve og lofter. Værket er foranderligt og vil skifte position i løbet af dagen, men også ændre karakter alt efter årstid og sollys. Creator Projects er kunstrådgiver ifm. opførslen af DMJX nye campus og værket realiseres i tæt samarbejde med arkitekter Arkitema og lysarkitekter Kollision. Læs mere om Danmarks Medie- og Journalisthøjskole under undersmykninger i menuen.

20.11.19

GIRLIFICATION AF PETRA KLEIS

Girlification er fotograf Petra Kleis’ portræt af kunstner Maja Malou Lyse. Fotografierne, der er taget over en periode på tre år, portrætterer den kvindelige model og muse, Maja Malou Lyse, som et begæret objekt og et lystfuldt subjekt.

Fotografierne er suppleret med tekster skrevet af kurator og kulturkritiker Jeppe Ugelvig og den amerikanske post-porn ecosexual kunstner Annie Sprinkle. 

Bogen er udkommet på Roulette Russe og kan købes på www.rouletterusse.dk

Publikationen er støttet af:
Ragnvald og Ida Blix’ Fond.

Pris: 400 kr

01.07.19

KUNST FØR TAKE-OFF I KØBENHAVNS LUFTHAVN

ALEXANDER TOVBORG

Alexander Tovborgs værk ”Sfinks og natur” er en imponerende 22 x 6 meter glasmosaik skabt til vinduespartiet ved den nye paskontrol i Finger E byggeriet. Den store glasmosaik viser en sfinks i et landskab med hav, klipper, bjerge og en stor himmel. Den gådefulde og mytiske sfinks er en figur, der balancerer mellem dyr og menneske, guddom og natur, himmel og jord. Motivet henviser til lufthavnen som transitrum for den begyndende eller afsluttende rejse.

Jeg havde lyst til at lave en parallel til en fabel, som alle mennesker kan forholde sig til. Halvt dyr og halvt menneske, halv kvinde og halv mand. Sfinksen er forankret i europæisk kultur og udsprunget fra oldtidens Assyrien og Egypten. Det gør den til et symbol, der forbinder kulturer,” siger Alexander Tovborg om opgaven.

HUSKMITNAVN

Den danske billedkunstner HuskMitNavn har skabt et vægmaleri specifikt til forbindelsesgangen, der leder de rejsende ud til Finger D og E. Det store vægmaleri på 26,4 x 1,8 meter handler om at rejse ud på, eller komme hjem fra, eventyr, job eller en romantisk rejse.

Figurerne er en række kærlige portrætter af lufthavnens brugere. Fra den travle businessman, den tungt læssede børnefamilie til det nyforelskede par på vej til Paris. Ideen er, at de forbipasserende passagerer skal kunne genkende sig selv og andre i figurerne og få en god start på deres tur,” HuskMitNavn

26.06.19

SLIP AF ASBJØRN SAND

Asbjørn Sand er både fotograf og skateboarder, og det forenes i fotobogen SLIP. I SLIP dokumenteres det indefra, hvordan en tæt forbundet gruppe skateboardere oplever verden og hinanden. Bogen skaber et poetisk og universelt portræt af skateboardmiljøet og giver et fotografisk indblik i overgangen fra ung til voksen i en levende og inkluderende kultur. Gennem fotografier, der er taget i forskellige danske byer, bliver der sat fokus på relationer og det at bygge noget op sammen, at bruge sin skabertrang og skabe sin egen verden, hvor der er plads til at være den man er og til at vise sin sårbarhed.

Bogen udkommer d. 1 juli på Roulette Russe og kan forudbestilles www.rouletterusse.dk

Publikationen er støttet af:
Politiken Fonden, Ernst B. Sund Fonden og Dansk Journalistforbunds Ophavsfond

Pris: 199 kr

25.06.19

SOLHVERV AF FRYD FRYDENDAHL & LARS GREVE
et visuelt og auditivt portræt af Vestjylland 

Bogprojektet Solhverv søger gennem lyd og billeder at indkapsle den vestjyske ånd. Barndomsvennerne Fryd Frydendahl og Lars Greve er begge vokset op i Vestjylland, og med deres fælles tilhørsforhold har de fulgt egnens borgere på tværs af livssituationer og sogneskel og har sammen skabt værket. Samspillet mellem kunstfotografen Fryd Frydendahl, musikeren Lars Greve og de lokale har været afgørende gennem hele projektet. Udgivelsen består af to formater, det visuelle og auditive. Udgivelsens første halvdel tager afsæt i lokal forankring og borgerinddragelse, og den anden halvdel er alene skabt af Fryd Frydendahl og Lars Greve og er deres personlige portræt af Vestjylland.

Bogen er netop udkommet ved sommersolhverv 2019 på Roulette Russe og kan købes www.rouletterusse.dk

Publikationen er støttet af:
Statens Kunstfond, Ringkjøbing-Skern Kommune og DJBFA – Danish Composers and Songwriters

Pris: 500 kr

CHRISTIAN LEMMERZ DISEGNO

Disegno er dedikeret til den dansk-tyske billedhugger Christian Lemmerz’ tegninger. Bogen er netop udkommet på Roulette Russe og kan købes www.rouletterusse.dk

Publikationen er støttet af:
Statens Kunstfond, Ny Carlsberg Fondet, Beckett Fonden, A. P. Møller Fonden, Lilian og Dan Finks Fond og C.A.C. Fonden.
Pris: 399 kr.