Nørrebro, Odense 2022-2024

— Tietgen

I medio August 2024 slog Odense Kommune dørene op til et moderne campus på lidt over 8000 m2 dedikeret til uddannelse af elever indenfor det merkantile uddannelsesområde. TietgenSkolen eud & eux´s nye bygning, tegnet af Kjaer & Richter, er indrettet med fokus på at favne mange og forskelligartede fag og samtidig styrke et inspirerende og samlende studiemiljø på tværs af uddannelserne. Bygningsintegrerede kunstværker bidrager til at sammenbinde livet på den nye skole både i funktion som stedsmarkører og som afsæt for samtale og inspiration udvekslet på tværs af skolens fagligheder og roller. 

Creator Projects har i perioden fra 2022-2024 bistået Tietgen Skolen med kunstkonsultation og projektledelse for at udvikle kunstværker integreret i de nye skolebygninger. De stedsspecifikke kunstværker skabt af Asger Harbou Gjerdevik og Johanne Rude Lindegaard er blevet kurateret af Creator Projects i samarbejde med kunstudvalget på TietgenSkolen.

Kunstværkerne af Gjerdevik og Lindegaard er de første to ud af i alt fire bygningsintegrerede kunstværker til TietgenSkolen. Senere på året følger yderligere to store kunstværker skabt af internationale stjernenavne til skolens atrium og tagterrasse.

TietgenSkolen eud & eux er med dens placering i Den Grønne Kile en del af et større område med uddannelsesinstitutioner tæt på Odense Havn. Her udgør kunsten til TietgenSkolen en del af en større fortælling om kunst i uddannelsesmiljøer, hvor flere markante kunstneriske udsmykninger markerer sig både ude og inde.

Byggeriet af TietgenSkolen eud & eux er opført af entreprenør C.C. Contractor i samarbejde med arkitektfirmaet Kjaer & Richter, SWECO og DETBLÅ.

Projektet er realiseret med generøs støtte fra Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Beckett-Fonden, Albani Fonden og Møllerens Kunstfond.

Foto: Visualisation: Kjaer & Richter
Foto: Visualisation: Kjaer & Richter
Foto: Visualisation: Kjaer & Richter
Foto: Asger Harbou Gjerdevik, 'If You Put in the Hours You Will Receive the Flowers´. Foto: Joakim Züger // Barsk Projects
Foto: Asger Harbou Gjerdevik, 'If You Put in the Hours You Will Receive the Flowers´. Foto: Joakim Züger // Barsk Projects
Foto: Johanne Rude Lindegaard ´Udbud´. Foto: Joakim Züger // Barsk Projects
Foto: Johanne Rude Lindegaard ´Efterspørgsel´´. Foto: Joakim Züger // Barsk Projects